Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos piskótás kocka

Cirmicica55 receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/23660-cirmicica55
Barackos piskótás kocka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

Az alsó tésztához

  • 15 dkg zsir, vagy 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

A piskótához

Ezenkívül

  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • cukor (izles szerint)
Cirmicica55 Cirmicica55 receptje

Elkészítés

Elkészítés:

A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.
Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegítem a sütőt.
A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta).
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére.
Visszateszem a sütőbe, és további kb. 20 percig sütöm...
Még melegen meghintem vaniliás porcukorral...

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!