Barackhullámok
Hozzávalók
Gyúrt tészta:
Égetett tészta:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Az égetett tésztához a vizet a vajjal vagy margarinnal felfőzzük. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, átszitáljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre beleöntjük, és sima gombóccá keverjük, majd keverés közben kb. 1 percig ismét forrósítjuk. A forró gombócot keverőtálba áttöltjük. A tojásokat egymás után, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A tojásmennyiséget a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lelóg. A sütőport a kihűlt tésztába beledolgozzuk. A tésztát csillagcsőrű (8 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és hullámvonalban, egyenlő távolságban a gyúrt tésztára nyomjuk. A sütőlemezt a sütőbe tesszük.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőlemezen, süteményrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére a sárgabarackot megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémport a tasakon levő leírás szerint, de tej helyett 400 ml tejszínnel felverjük, simacsőrű (10 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és az égetett tészta hullámok közé nyomjuk. A barackszeleteket ráfektetjük.
A csokoládét a tasakon található leírás szerint felmelegítjük, sarkát levágjuk és a süteményt ezzel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Barackhullámok
Hozzávalók
kb. 35-40 szelet elkészítéséhez
Gyúrt tészta:
Égetett tészta:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Az égetett tésztához a vizet a vajjal vagy margarinnal felfőzzük. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, átszitáljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre beleöntjük, és sima gombóccá keverjük, majd keverés közben kb. 1 percig ismét forrósítjuk. A forró gombócot keverőtálba áttöltjük. A tojásokat egymás után, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A tojásmennyiséget a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lelóg. A sütőport a kihűlt tésztába beledolgozzuk. A tésztát csillagcsőrű (8 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és hullámvonalban, egyenlő távolságban a gyúrt tésztára nyomjuk. A sütőlemezt a sütőbe tesszük.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát a sütőlemezen, süteményrácson hagyjuk kihűlni.
A tetejére a sárgabarackot megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémport a tasakon levő leírás szerint, de tej helyett 400 ml tejszínnel felverjük, simacsőrű (10 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és az égetett tészta hullámok közé nyomjuk. A barackszeleteket ráfektetjük.
A csokoládét a tasakon található leírás szerint felmelegítjük, sarkát levágjuk és a süteményt ezzel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?