Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vatta tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

9 tojásfehérje
21 dkg cukor
6 tojássárgája
4 csomag puncs pudingpor

Krém:

3 tojássárgája
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
0,5 dl rum

Máz:

5 evőkanál cukor
2 evőkanál forró víz
8 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Normál tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Tészta:
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot tovább verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és végül lazán belekeverjük a puding porokat. Sütőpapírral bélelt normál tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük, mint a piskótát.
Krém:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd a rumot. Jól összedolgozzuk és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Máz:
A kakaót a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, jó sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és elkeverjük, majd a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva szeletelhető!

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, szép magas lesz a tészta és nagyon könnyű.
Bármilyen ízű pudinggal elkészíthető.
Vatta tészta Vatta tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!