Eperpudingos szelet
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját fele kristálycukorral, az olajjal csipet sóval, és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét.
Majd a sütőporos lisztet és a darált diót.
170 fokos sütőpapiros sütőlapon megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.
A pudingokat a tejjel cukorral a szokásos eljárással felfőztem majd kihűtöttem.
A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem.
A kihűlt pudinggal a hab 1/3-mad részével összekevertem.
Az eper szemeket nagyon apróra összevágom, és a krémbe keverem.
A megmaradt 2/3-ad résszel töltöm és díszítek.
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle.
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok a tészta tetejére.
Erre teszem a sima tejszínhabot.
A másik lapot a krémre teszem, erre teszem a két kanál krémet habrózsával olvasztott csokival díszítettem.
Eperpudingos szelet
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját fele kristálycukorral, az olajjal csipet sóval, és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét.
Majd a sütőporos lisztet és a darált diót.
170 fokos sütőpapiros sütőlapon megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.
A pudingokat a tejjel cukorral a szokásos eljárással felfőztem majd kihűtöttem.
A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem.
A kihűlt pudinggal a hab 1/3-mad részével összekevertem.
Az eper szemeket nagyon apróra összevágom, és a krémbe keverem.
A megmaradt 2/3-ad résszel töltöm és díszítek.
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle.
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok a tészta tetejére.
Erre teszem a sima tejszínhabot.
A másik lapot a krémre teszem, erre teszem a két kanál krémet habrózsával olvasztott csokival díszítettem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?