Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperpudingos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

5 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
5 dkg darált dió
fél dl olaj
5 dkg olvasztott Rama

A krém hozzávalói:

25 dkg eper
2 cs. epres pudingpor
7 dl tej
6 dkg cukor
4 dl tejszín
4 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját fele kristálycukorral, az olajjal csipet sóval, és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét.
Majd a sütőporos lisztet és a darált diót.
170 fokos sütőpapiros sütőlapon megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.
A pudingokat a tejjel cukorral a szokásos eljárással felfőztem majd kihűtöttem.
A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem.
A kihűlt pudinggal a hab 1/3-mad részével összekevertem.
Az eper szemeket nagyon apróra összevágom, és a krémbe keverem.
A megmaradt 2/3-ad résszel töltöm és díszítek.
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle.
Az alsó lapra először az epres habbal kevert pudingos krémet teszem, két kanállal kihagyok a tészta tetejére.
Erre teszem a sima tejszínhabot.
A másik lapot a krémre teszem, erre teszem a két kanál krémet habrózsával olvasztott csokival díszítettem.
Eperpudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!