Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis háromlapos zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
25 dkg vaj
1 ek zsír
3-4 ek porcukor
1 tk vanília aroma
tej az összeállításhoz

Töltelékhez:

30 dkg darált dió
2-3 ek porcukor
baracklekvár

Csokimázhoz:

4 ek víz
6 ek cukor
8 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tészta anyagait összegyúrjuk. 3 részre osztjuk.(Annyi tej kell hozzá, hogy összeálljon a tésztánk.)
2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
4. Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
7. A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
9. Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
10. Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)
Hamis háromlapos zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
100 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!