Diós zserbó
Hozzávalók
Diós zserbó
Töltelék:
Csokimáz:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát 4 részre osztjuk, és gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az első lapot a tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dióval. Rá a második lap, majd ismét töltelék. A tetejére rakjuk az utolsó lapot, melyet kicsit villával megszurkáljuk. Egy órát kelesztjük, 180 fokos sütőben 1/2 órát sütjük.
Ha kihűlt a tetejét csokimázzal megkenjük.
Alternatív elkészítés
Diós zserbó
Hozzávalók
Diós zserbó
Töltelék:
Csokimáz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát 4 részre osztjuk, és gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az első lapot a tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dióval. Rá a második lap, majd ismét töltelék. A tetejére rakjuk az utolsó lapot, melyet kicsit villával megszurkáljuk. Egy órát kelesztjük, 180 fokos sütőben 1/2 órát sütjük.
Ha kihűlt a tetejét csokimázzal megkenjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?