Gesztenyès kèpviselőfànk
Hozzávalók
Fànk Tèszta:
Krèm:
Elkészítés
Tèszta
Hagyjuk hűlni. Àttehetjük egy màsik edènybe, úgy gyorsabb.
Ha màr langyos, egyesèvel hozzàkdverjük a tojàsokat, mindegyik közt nagyon alaposan habverővel keverjük el.
Majd habzsàkból 20 kerek rózsa alakot nyomunk.
200 'C fokon sütjük 10-15 percig majd 120 'C fokon tovàbbi 15 percig.
Sütőben hagyjuk hűlni.
A fànkok tetejèt , kb 1/3 levàgjuk, töltjük.
Krèm
A cukrot forró vìzzel leöntjük addig keverjük mìg felolvad.
Hozzàadjuk a rumot ès a 40 dkg gesztenyèhez öntjük , a làgy vajat is hozzàadjuk ès krèmesre keverjük.
A tejszìnt a vaníliàval habbà verjük.
A tejszìn felèt a gesztenyès krèmbe forgatjuk.
A krèmmel ès a tejszìnhabbal megtöltjük a kihült fànkokat.
A fèlretett gesztenyèvel dìszìtjük.
Gesztenyès kèpviselőfànk
Hozzávalók
Fànk Tèszta:
Krèm:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
Hagyjuk hűlni. Àttehetjük egy màsik edènybe, úgy gyorsabb.
Ha màr langyos, egyesèvel hozzàkdverjük a tojàsokat, mindegyik közt nagyon alaposan habverővel keverjük el.
Majd habzsàkból 20 kerek rózsa alakot nyomunk.
200 'C fokon sütjük 10-15 percig majd 120 'C fokon tovàbbi 15 percig.
Sütőben hagyjuk hűlni.
A fànkok tetejèt , kb 1/3 levàgjuk, töltjük.
Krèm
A cukrot forró vìzzel leöntjük addig keverjük mìg felolvad.
Hozzàadjuk a rumot ès a 40 dkg gesztenyèhez öntjük , a làgy vajat is hozzàadjuk ès krèmesre keverjük.
A tejszìnt a vaníliàval habbà verjük.
A tejszìn felèt a gesztenyès krèmbe forgatjuk.
A krèmmel ès a tejszìnhabbal megtöltjük a kihült fànkokat.
A fèlretett gesztenyèvel dìszìtjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?