Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Képviselőfánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Képviselőfánk

250 ml hideg víz
250 g zsír
250 g liszt
1 teáskanál cukor
0,5 teáskanál só
3-4 tojás (egész)
8 dl tej
250 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt.

Elkészítés

A vizet, zsírt, cukrot és sót egy lábosba teszem, és elkezdem melegíteni nagy lángon. Miután elolvadt a zsír addig melegítem, míg elkezd zubogva forrni. Ekkor öntöm hozzá a lisztet. Addig főzzük, míg egy sűrű masszává, gombóccá fő össze. Ekkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt egyesével keverjük hozzá a tojást és kézi mixerrel alaposan keverjük el. A tojás nagyságától függ, hogy épp mennyire van szükség. Egy sűrű nokedli állagot kell elérni, ami még megtartja a formáját, de egy kicsit terül is, ha kivesszük belőle a mixert. Ha elértük a megfelelő állagot, töltsük habzsákba a tésztás és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk ugyanolyan nagyságú adagokat. Megdagadnak, így én igyekeztem nem túl közel rakni őket egymáshoz. Előmelegített sütőbe tolom, ahol először magas lángos sütöttem kb. 10 percig, majd további 10 percig visszavettem alatta a gázt. Akkor jó, ha szép aranybarna lesz a színe, és ha az alját megütögetjük kicsit, akkor az keményen koccan, hallani, hogy üreges a belseje.
Én igyekeztem nem túl nagy adagokat csinálni, így kaptam kb. 30 darab fánkot.

Tálalás

Én tejszínhabot is tettem rá, de elegendő a krém is. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

Én a tojás mennyiségének a felét először egy villával elkevertem, és azt öntöttem fokozatosan a masszához, miközben mixerrel kevertem. Utána már csak egyesével elkevert tojásokat csorgattam bele két részletben, hogy biztos ne legyen túl híg a tészta. Ha nincs habzsákunk, két vizes teáskanál segítségével is ki lehet adagolni a masszát.
Hallottam olyat, hogy egy kevés vizet spriccelnek a sütőbe, hogy gőz keletkezzen, és így sütik a tésztát. Én nem próbáltam ki, nekem így is szépen megsültek.
Képviselőfánk Képviselőfánk Képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!