Jutka féle zamatos beigli
Hozzávalók
A tésztához:
A mákos-diós töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Mákos töltelék: a cukrot 2,5 dl vízzel hólyagosra, sziruppá főzünk. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mákot. Egyet rottyantjuk, főzni nem szabad. Levéve a lángról beleforgatjuk a mazsolát, a mézet, a reszelt almát.
Diós töltelék: ugyanúgy készül, mint a mákos, csak dióval és 2 dl vízzel főzött sziruppal.
A cipókat egymás után késfoknyi vastagságúra, szögletes formára kinyújtjuk. Rákenjük 2-2 tésztára a langyos töltelékeket és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy kikent-lisztezett tepsiben 1 órát kelesztjük, közben tojással többször lekenjük, sütés előtt villával alaposan megszurkáljuk. 45 percig 170 C fokon, alsó-felső lángon sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Jutka féle zamatos beigli
Hozzávalók
A tésztához:
A mákos-diós töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Mákos töltelék: a cukrot 2,5 dl vízzel hólyagosra, sziruppá főzünk. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mákot. Egyet rottyantjuk, főzni nem szabad. Levéve a lángról beleforgatjuk a mazsolát, a mézet, a reszelt almát.
Diós töltelék: ugyanúgy készül, mint a mákos, csak dióval és 2 dl vízzel főzött sziruppal.
A cipókat egymás után késfoknyi vastagságúra, szögletes formára kinyújtjuk. Rákenjük 2-2 tésztára a langyos töltelékeket és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy kikent-lisztezett tepsiben 1 órát kelesztjük, közben tojással többször lekenjük, sütés előtt villával alaposan megszurkáljuk. 45 percig 170 C fokon, alsó-felső lángon sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?