Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszibriós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Nyuszibriós

50 dkg liszt
6 dkg porcukor
0,5 dkg só
2 tojássárgája
5 dkg margarin
0,5 csomag friss élesztő
2,5 dl langyos tej
néhány szem mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd letakarva pihentetjük kb. fél órát.
Ezután 10-12 darabra osztjuk. Golyót formálunk belőle, majd pihentetjük még néhány percet, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.
Veszünk egy kis cipót, kb. az egy harmadát levágjuk, és csepp alakot formálunk belőle, és a csúcsos végénél bevágjuk egy kicsit a csepp közepe felé, és kissé szétnyitjuk. (ezek lesznek a fülek)
A másik tésztadarabot kisodorjuk kb. 20 cm hosszú rúddá, és csinálunk rá egy hurkot, és a szabadon maradt végeiből kialakítom a mellső lábakat és a másikból a farkincát. A megfelelő helyre odaillesztjük a fejet, kevés vízzel odaragasztjuk, és egy mazsolát helyezünk el a szeme helyén.
Tepsibe tesszük, kelesztjük még legalább fél óra hosszat, lekenjük tojásfehérjével, és betesszük egy 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

Tálalás

10-12 db lehet belőle.
Nyuszibriós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!