Nyuszibriós
Hozzávalók
Nyuszibriós
Elkészítés
Elkészítés
Ezután 10-12 darabra osztjuk. Golyót formálunk belőle, majd pihentetjük még néhány percet, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.
Veszünk egy kis cipót, kb. az egy harmadát levágjuk, és csepp alakot formálunk belőle, és a csúcsos végénél bevágjuk egy kicsit a csepp közepe felé, és kissé szétnyitjuk. (ezek lesznek a fülek)
A másik tésztadarabot kisodorjuk kb. 20 cm hosszú rúddá, és csinálunk rá egy hurkot, és a szabadon maradt végeiből kialakítom a mellső lábakat és a másikból a farkincát. A megfelelő helyre odaillesztjük a fejet, kevés vízzel odaragasztjuk, és egy mazsolát helyezünk el a szeme helyén.
Tepsibe tesszük, kelesztjük még legalább fél óra hosszat, lekenjük tojásfehérjével, és betesszük egy 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
Tálalás
Nyuszibriós
Hozzávalók
Nyuszibriós
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezután 10-12 darabra osztjuk. Golyót formálunk belőle, majd pihentetjük még néhány percet, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.
Veszünk egy kis cipót, kb. az egy harmadát levágjuk, és csepp alakot formálunk belőle, és a csúcsos végénél bevágjuk egy kicsit a csepp közepe felé, és kissé szétnyitjuk. (ezek lesznek a fülek)
A másik tésztadarabot kisodorjuk kb. 20 cm hosszú rúddá, és csinálunk rá egy hurkot, és a szabadon maradt végeiből kialakítom a mellső lábakat és a másikból a farkincát. A megfelelő helyre odaillesztjük a fejet, kevés vízzel odaragasztjuk, és egy mazsolát helyezünk el a szeme helyén.
Tepsibe tesszük, kelesztjük még legalább fél óra hosszat, lekenjük tojásfehérjével, és betesszük egy 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?