Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros bukta

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg margarin
5 dkg porcukor
csipet só
kb. 25 dkg lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl langyos tejben, 1 tk cukorban felfuttatjuk az élesztőt. A tojássárgáját, a cukrot, margarint habosra keverjük. Lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a kihabosított margarint , és a felfuttatott élesztőt. Robotgép gyúrópálcájával dagasztjuk 20-30 percig annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk.
Liszttel beszórjuk, letakarva jó meleg helyen kb 1-1,5 órát kelesztjük. lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm-re kinyújtjuk, 8x12,5 cm-es négyszögre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk és összetekerjük.Papírozott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejét egész tojással lekenjük, így kelesztjük 30 percig..Még egyszer lekenjük, előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Sütés után deszkára kiborítjuk, csak tálaláskor szedjük szét. Tetejét porcukorral meghintjük.
Lekváros bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!