Pesztós csomó
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet, a tojást, az élesztőt, a sót és a csipet cukrot egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsősütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd a pesztós masszával megkenjük, és feltekerjük. A tekercset hosszanti irányban a közepén elvágjuk és vágási felülettel felfelé fordítva keresztezzük. Az egyik csíkot hurkoljuk, a másik csík végeit a hurokra keresztezzük. A végeket összefogjuk és a csomó aljára fordítjuk. A tojást felverjük, és a pesztós csomót megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 40-43 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Pesztós csomó
Hozzávalók
kb. 18-20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Pesztós töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet, a tojást, az élesztőt, a sót és a csipet cukrot egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsősütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.
Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd a pesztós masszával megkenjük, és feltekerjük. A tekercset hosszanti irányban a közepén elvágjuk és vágási felülettel felfelé fordítva keresztezzük. Az egyik csíkot hurkoljuk, a másik csík végeit a hurokra keresztezzük. A végeket összefogjuk és a csomó aljára fordítjuk. A tojást felverjük, és a pesztós csomót megkenjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 40-43 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?