Almás-szederlekváros aranygaluska
Hozzávalók
tésztához:
rétegekhez:
öntethez:
Elkészítés
Előkészítés
Az almát kettévágjuk, magházát kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
A darált diót elkeverjük a cukrokkal és a fahéjjal.
Elkészítés
Meleg helyen, letakarva 1 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát elnyújtjuk (kb. 2 ujj vastagra), majd kis kockákra vágjuk. (kb. 25 db-ra)
A kiolajozott tepsiben egymás mellé teszünk egy sort, megkenjük olvasztott vajjal majd cukros dióba forgatott almaszeletekkel, amire vékonyan szederlekvárt kenünk majd újabb sor tészta, amit szintén megkenünk vajjal, rétegezzük a diós almával és a lekvárral. Így haladunk, míg a tészta el nem fogy. A tetejére szórjuk a maradék cukros diót és meleg helyen fél órát pihentetjük majd 170 'C sütőben 25-30 percig sütjük. A sütés vége előtt meglocsoljuk 3 -4 ek. cukros tejjel és lefedve még 5 percet a sütőben hagyjuk, majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni. Langyosan tálaljuk a vanília öntettel.
Az öntethez a tej felét feltesszük melegedni, a többivel elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a meleg tejhez adva felforraljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Almás-szederlekváros aranygaluska
Hozzávalók
tésztához:
rétegekhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az almát kettévágjuk, magházát kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
A darált diót elkeverjük a cukrokkal és a fahéjjal.
Elkészítés
Meleg helyen, letakarva 1 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát elnyújtjuk (kb. 2 ujj vastagra), majd kis kockákra vágjuk. (kb. 25 db-ra)
A kiolajozott tepsiben egymás mellé teszünk egy sort, megkenjük olvasztott vajjal majd cukros dióba forgatott almaszeletekkel, amire vékonyan szederlekvárt kenünk majd újabb sor tészta, amit szintén megkenünk vajjal, rétegezzük a diós almával és a lekvárral. Így haladunk, míg a tészta el nem fogy. A tetejére szórjuk a maradék cukros diót és meleg helyen fél órát pihentetjük majd 170 'C sütőben 25-30 percig sütjük. A sütés vége előtt meglocsoljuk 3 -4 ek. cukros tejjel és lefedve még 5 percet a sütőben hagyjuk, majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni. Langyosan tálaljuk a vanília öntettel.
Az öntethez a tej felét feltesszük melegedni, a többivel elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a meleg tejhez adva felforraljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?