Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mogyorós aranygaluska

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
6 ek. cukor
1 csipet só
10 dkg margarin
1 ek. sertészsír
1 db tojássárgája

Forgatáshoz:

1 dl olaj
15 dkg darált török mogyoró
15 dkg cukor

Tepsi kenéséhez:

4 dkg margarin
1 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meleg tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felolvasztott margarint, a zsírt, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Egy tálkába öntünk 1 dl olajat.
Egy másik tálkában a darált mogyoróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
Ha megkelt a tészta, egy evőkanalat megmártunk az olajban, a tésztából kikanalazunk egy adagot.
Megforgatjuk az olajos kanálban a falatkát, hogy mindenhol érje az olaj.
Megforgatjuk a cukros mogyoróban.
A tepsibe állítgatjuk.
Míg a sütő bemelegszik, kb. 30 percet még kelesztjük.
180 fokon 25 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

Ha marad egy kevéske mogyoró, szórjuk a galuska tetejére.

Tárolás

Légmentesen, elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Vaníliapudinggal leöntve tálaljuk.
Természetesen mogyoró hiányában, dióval is készíthető.
Mogyorós aranygaluska Mogyorós aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!