Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mogyorós aranygaluska

veressandrea receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/3052-veressandrea
Mogyorós aranygaluska
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 6 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek. sertészsír
  • 1 db tojássárgája

Forgatáshoz

Tepsi kenéséhez

  • 4 dkg margarin
  • 1 ek. liszt
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a meleg tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felolvasztott margarint, a zsírt, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Egy tálkába öntünk 1 dl olajat.
Egy másik tálkában a darált mogyoróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
Ha megkelt a tészta, egy evőkanalat megmártunk az olajban, a tésztából kikanalazunk egy adagot.
Megforgatjuk az olajos kanálban a falatkát, hogy mindenhol érje az olaj.
Megforgatjuk a cukros mogyoróban.
A tepsibe állítgatjuk.
Míg a sütő bemelegszik, kb. 30 percet még kelesztjük.
180 fokon 25 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

Ha marad egy kevéske mogyoró, szórjuk a galuska tetejére.

Tárolás

Légmentesen, elzárt helyen sokáig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Vaníliapudinggal leöntve tálaljuk.
Természetesen mogyoró hiányában, dióval is készíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!