Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fetasajtos bucik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fetasajtos bucik

500 g liszt
125 ml tej
125 ml oliva olaj
1 tojás
1 kk. só

Töltelék:

200 g fetasajt (vagy telemea)
1 kis pohár görög joghurt
2 ek. apróra vágott petrezselyem

Tetejére:

1 tojássárgája
1 ek. szézám vagy lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A fetasajtot villával összetörjük, a petrezselyemmel és a joghurttal kikeverjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt szárazon belevegyítjük.
A tejet meglangyosítjuk.

Elkészítés

A liszttel, a langyos tejjel és a többi hozzávalóval egy rugalmas tésztát gyúrunk. 20 percet pihentetjük, majd kisebb mandarin nagyságú darabokra vágjuk.
A darabokat egyenként a tenyerünkben, kézzel szétlapogatjuk, 1 kk. tölteléket teszünk bele, majd a széleket hosszában összecsipkedjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól két ujjnyi távolságra helyezzük. Tetejüket tojássárgájával megkenjük és lenmaggal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalás

16 darab lett belőle.

Alternatív elkészítés

Tejjel, joghurttal kitűnő uzsonna.
Fetasajtos bucik Fetasajtos bucik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!