Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska - reform

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tojássárgája
2 ek. cukor
3+2 ek. olaj
2 dl tej
1 csipet só
10 dkg darált dió /cukor nélkül/

Vanília öntet:

5 dl tej
1 vanília rúd
5 ek. cukor
1 tojás
1 tojásfehérje
3 ek. rizsliszt

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A liszteket átszitálom.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit - a dió kivételével - összekeverjük és ruganyos tésztát gyúrunk. Kiolajoztam egy tortaformát - ezért kell a + 2 ek. olaj - a tésztából kisebb gombócokat formáztam, amit egyesével meg olajoztam majd beleforgattam a dióba, a formában úgy helyeztem el, hogy legyen helyük megkelni. Meleg helyen 15 percig kelesztettem. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.
Az öntet: A tojássárgát a cukorral kikevertem, hozzáadom a rizslisztet és a tejet, bele a vanília rudat és felfőzöm, közben a tojásfehérjéket gépi habverővel felverem. Amikor sűrűsödni kezd az öntet belekeverem a tojáshabot, jól elkeverem benne. / A vanília rudat ne feledjük kivenni belőle :-)

Tálalás

18 cm tortaforma lett tele ezzel a tésztával.

Alternatív elkészítés

Természetesen nem olyan laza a tésztája, mint a fehér lisztes aranygaluskának, de szerintem nagyon finom. Az öntettel készült képen valamiért sötétebb lett a tészta, mint az első képen, ez nem tudom miért van.
Aranygaluska - reform Aranygaluska - reform

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!