Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-csokis fánk (tojás nélkül)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános-csokis fánk (tojás nélkül)

30 dkg liszt
4 dkg vaj vagy margarin
1 ek tejföl
2,5 dl tej
1 dkg friss élesztő
3 ek porcukor
1 cs. só

Töltelékhez:

1 db banán
1 ek vaj
2 ek barna cukor
fél citrom leve

Csoki bevonó:

1 dl tejszín
10 dkg étcsoki

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összedolgozzuk majd az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáöntjük (kicsit hígnak tűnhet) addig dagasztjuk, míg sima ruganyos tésztát kapunk. Kicsi liszttel megszórjuk, letakarjuk és 1 – 1,5 órán át kelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon csak kézzel szétterítjük 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és konyharuhával letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
A tetejére a banánpüré: vajon a cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a felkarikázott banánt átkeverjük, leöntjük fél citrom levével és átszedjük egy magasabb falú tányérba, villával pépé törjük, kicsit állni hagyjuk, ez kerül a fánk tetejére, erre pedig a csokiszósz.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokit. addig kevergetjük, amíg sűrű krémet kapunk ezzel locsoljuk meg a fánkok tetejét. Ha nagyon sűrűsödne a krém, vissza lehet kicsit melegíteni.
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!