Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fánk muffin formában

Bozsó receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/735-bozso
Fánk muffin formában
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Muffinok

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 cl rum
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
Bozsó Bozsó receptje

Elkészítés

Előkészítés

A muffin formát kiolajozni,muffin papírokkal kibélelni.

A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a cukros langyos tejben felfuttatott élesztőt, rumot, a tojássárgáját, citromhéjat, végül a felolvasztott, langyosra hűtött vajat vagy margarint. Alaposan kidolgozzuk, majd konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
(elkészíthetjük robotgéppel vagy kenyérsütő gép dagasztó-kelesztő programján is.)
Amikor a tészta megkelt, nyújtó táblára helyezzük 0,5 cm-re kinyújtjuk, pohárral, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, lekvárral megtöltjük, gombócokat formálunk (ügyeljünk arra, hogy a lekvár ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem ragad jól össze és sütéskor kifolyhat) muffin formába tesszük, amit először egy csepp étolajjal kikenünk, majd kibéleljük a kapszlikkal (papírformák), ebbe is csepegtetünk 1-2 csepp étolajat. Kelesztjük kb. 30 percet majd 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tálalás

Ebből az adagból nekem 30 db fánk lett.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kemény sütésálló lekvárt használtam.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!