sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almával töltött szalagos fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Almával töltött szalagos fánk

50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 dl tej
3 dkg élesztő
6 tojássárgája
10 dkg vaj
3 cl rum
2 alma
Fél citrom leve
Őrölt fahéj
5 dkg baracklekvár
5 dkg dió
Olaj a sütéshez
Porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt 1dl langyos tejjel, kevés porcukorral és liszttel kovászt készítünk, amit azután meleg helyen megkelesztünk. A liszthez adjuk, hozzáöntjük a maradék langyos tejjel elkevert tojássárgájákat, a porcukrot, sót, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A felolvasztott vajat beledolgozzuk, és hozzáöntjük a rumot is. A tetejét meghintjük liszttel, és letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Az almákat felaprítjuk, megcsepegtetjük citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal. A diót durvára vágjuk. A megkelt tésztát kilisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre halmozunk egy kevés lekvárt, meg egy kis fahéjas almát, megszórjuk dióval, befedjük egy másik lappal, és kiszúrjuk a fánkokat. A széleiket lenyomkodjuk, a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, és letakarva 30 percig kelesztjük. Olajat forrósítunk, és beleteszünk annyi fánkot, hogy szépen elférjenek. Lefedjük, 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül aranysárgára sütjük. A fánkokat papírtörlőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!