Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bodzás fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bodzás fánk

30 dkg liszt
1 ek. cukor
1 dl langyos tej
1 dl bodza szörp
2 dkg lágy margarin
1 tojássárgája
1 reszelt alma
csipet só

Tetejére:

csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben megtisztítjuk az almát és lereszeljük. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük. Tetejére olvaszthatunk csoki és azzal vonhatjuk be, de magában is tökéletes, hiszen a bodza nagyon finom ízt ad neki!
Bodzás fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!