Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyés kalács

Barbi receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/100-barbi
Gesztenyés kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg puha vaj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás

A töltelékhez

  • 30 dkg gesztenye massza
  • 5 cl rum
  • fél dl tejszín
  • a tetejére 1 tojássárgája és 1 ek tejszín keveréke
Barbi Barbi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk és hagyjuk kb. 1 órát kelni. Ezután kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. (Itt szükség van még némi lisztre.) Közben a gesztenyemasszát összekeverjük a tejszínnel, valamint ízlés szerint a rummal/rumaromával, és egy hosszú csíkban a tészta közepére halmozzuk. Majd a kimaradt tésztarészeket ferdén csíkokra vágjuk és felváltva egyik oldalról, majd a másik oldalról befonjuk. Ismét hagyjuk kb. fél órát kelni. Ezután lekenjük a tejszínes tojássárgájával és előmelegített sütőbe toljuk. 160 fokon szép pirosra sütjük. A sütés ideje "sütőfüggő", nekem 30 perc alatt megsült. :)

Tálalás

Amikor megsül a kalács, én konyharuhába be szoktam csomagolni, amíg hűl egy kicsit, ezután könnyebb vágni.
Négyen álltunk neki, és csak 2-3 szelet maradt másnap reggelire. :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

A fonás egy kicsit bonyolultnak tűnhet, de nem az! :) Töltöttem fel képet a félig befonott kalácsról is, de azt az egyet nem én fotóztam. :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!