Töltött fonott kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Felfuttatjuk a tejben az élesztőt.
Elkészítés
Elkészítés
Jól kidolgozzuk a tésztát, addig dagasztjuk, amíg az elválik a tál oldalától és kezünktől.
Ha elkészült a tészta, akkor meghintjük a tetejét liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Elkészítés
Majd 18 részre vágjuk a tésztát. kis cipókat formázunk és egy lisztezett fóliára rakjuk.
Elkészítés
Majd a másik tésztát szintén megkenjük olajjal, rászórjuk a cukros darált diót és a mazsolát és feltekerjük.
Végezetül a 3 ágat összefonjuk és olajjal kikent tepsibe tesszük.
Addig végezzük amíg van tésztánk.
Elkészítés
180 °C előmelegített sütőbe toljuk 25 percre. Szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés
Töltött fonott kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Felfuttatjuk a tejben az élesztőt.
Elkészítés
Elkészítés
Jól kidolgozzuk a tésztát, addig dagasztjuk, amíg az elválik a tál oldalától és kezünktől.
Ha elkészült a tészta, akkor meghintjük a tetejét liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Elkészítés
Majd 18 részre vágjuk a tésztát. kis cipókat formázunk és egy lisztezett fóliára rakjuk.
Elkészítés
Majd a másik tésztát szintén megkenjük olajjal, rászórjuk a cukros darált diót és a mazsolát és feltekerjük.
Végezetül a 3 ágat összefonjuk és olajjal kikent tepsibe tesszük.
Addig végezzük amíg van tésztánk.
Elkészítés
180 °C előmelegített sütőbe toljuk 25 percre. Szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?