Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas tulipánok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
1 db tojás
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
4 dkg porcukor
3 ek. olaj
1 csipet só

Töltelék:

2 tk. őrölt fahéj
5-6 ek. porcukor
6-7 dkg vaj (olvasztva)

Teteje kenéséhez:

1 db tojás
kevés tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk egy csipet cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojást, majd a megkelt élesztővel, és a maradék tejjel elkezdjük összedolgozni a tésztát. Az olajat hozzáadva be is dagasztjuk. Cipóba formázva, letakarva, duplájára kelesztjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot külön kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük, majd a két végét bevágjuk úgy, hogy az egyik felén egy kisebbet, a másik felénél a közepétől. A rövidebb bevágásnál széthúzzuk a tésztát, a hosszabb bevágásnál oldalról felhajtjuk. Így alakítjuk ki a tulipánformát. A másik öt tésztát is hasonlóan elkészítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és még 15 percig pihentetjük. Ekkor felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 165-170 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük. Közben kenjük meg tejjel, egy ecset segítségével.

Tálalás

6 db.

Tárolás

1-2 napig letakarva tárolandó, de mikróban 375 watton 1 perc alatt frissre melegedik.

Alternatív elkészítés

Nekem egy kicsit bucik lettek, pedig nem kelesztettem túl, de először csináltam. Finom puha lett.
Fahéjas tulipánok Fahéjas tulipánok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!