Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos-tejberizses szívek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos-tejberizses szívek
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 2 darabhoz

Tésztához

  • 250 ml tej
  • 50 g Rama
  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 csipet só

Töltelékhez

Ezenkívül

  • 1 evőkanál tej
  • 2 evőkanál szeletelt mandula

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Egy főzőedényben a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A töltelékhez az őszibarackot lecsöpögtetjük, apró darabokra vágjuk. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg margarinos tejet, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.

A töltelékhez a tejet egy főzőedényben felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tasakból a tejberizst. Jól elkeverjük, majd végül a túrót, a barackot és a cukrot is hozzákeverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen összegyúrjuk és elfelezzük. Mindkét tésztafelet egy 40 x 20 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket a lapokon egyenletesen elsimítjuk, úgy, hogy a tészta széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. A lapokat hosszában feltekerjük, majd a tésztahengereket szélükkel lefelé az előkészített tepsibe helyezzük. A tepsiben a hengerek végeit összeillesztjük úgy, hogy egy szívformát kapjunk. A tészta tetejét tejjel megkenjük és mandulaforgáccsal hintjük, majd egy olló segítségével 1 cm mélyen bevagdossuk. A süteményt meleg helyen 15 percig kelni hagyjuk, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt sütőpapírral együtt egy sütőrácsra helyezzük, és hűlni hagyjuk.

A díszítéshez a cukormázat a tasakon szereplő útmutató szerint, a víz hozzáadásával elkészítjük. A sűrű mázat a még meleg tésztára csurgatjuk, ízlés szerint dekorcukrokkal is megszórjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!