Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fonott kalács sonkához

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

80 dkg liszt
2 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
4-5 dl tej
1 evőkanál hideg libaszír
2 tojássárgája
2 evőkanál só

Kenéshez:

1 tojássárgája
1 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros 2,5 dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját a felfuttatott élesztőt és a tejjel közepes keménységű kelt tésztát készítünk, majd beledagasztjuk a libazsírt. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A tészta 2/3 részét 3 részre szedjük és fonatot készítünk.
A kizsírozott tepsibe helyezzük.
Az 1/3 részét is 3 részre szedjük és egy kisebb fonatot készítünk, ráhelyezzük a nagy fonat tetejére.
30-40 percet pihentetjük, majd megkenjük a tojás és tej keverékével. Előmelegített sütőben,180 fokon légkeverésben 35-40 perc alatt világos pirosra sütjük.
Ha kivettük a sütőből hideg vízzel átkenjük és letakarjuk.
Fonott kalács sonkához Fonott kalács sonkához

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!