Karácsonyfa kalács
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Dekoráció:
Elkészítés
Elkészítés
2. A tésztát jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk, és háromszög alakúra nyújtjuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belerakjuk az első háromszöget, amit megkenünk 1 evőkanál Nutellával, amit előtte egy kicsit megmelegítünk, hogy könnyebben kenhető legyen. Erre rakjuk a második tésztát, Nutellázzuk, majd a harmadik tésztát, amit szintén megkenünk Nutellával és a tetejére kerül a negyedik tészta.
4. Éles késsel megformázzuk a fenyőfa törzsét és mindkét oldalt 1-1,5 cm-es csíkokat vágunk a tésztába, amit kétszer megcsavarunk. Majd 1/2 óráig még kelesztjük meleg helyen.
5. Előmelegítjük a sütőt és mielőtt beraknánk a kalácsot, tejjel megkenjük a tetejét és hópihe cukorral díszítjük.(illetve mindenki ízlésének megfelelően) Kb. 20-25 percig sütjük. Amíg sül a vízből és a cukorból szirupot készítünk. Ha megsült a kalácsunk a sziruppal többször átkenjük, hogy szép fénye legyen.
Karácsonyfa kalács
Hozzávalók
Töltelék:
Dekoráció:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A tésztát jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk, és háromszög alakúra nyújtjuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belerakjuk az első háromszöget, amit megkenünk 1 evőkanál Nutellával, amit előtte egy kicsit megmelegítünk, hogy könnyebben kenhető legyen. Erre rakjuk a második tésztát, Nutellázzuk, majd a harmadik tésztát, amit szintén megkenünk Nutellával és a tetejére kerül a negyedik tészta.
4. Éles késsel megformázzuk a fenyőfa törzsét és mindkét oldalt 1-1,5 cm-es csíkokat vágunk a tésztába, amit kétszer megcsavarunk. Majd 1/2 óráig még kelesztjük meleg helyen.
5. Előmelegítjük a sütőt és mielőtt beraknánk a kalácsot, tejjel megkenjük a tetejét és hópihe cukorral díszítjük.(illetve mindenki ízlésének megfelelően) Kb. 20-25 percig sütjük. Amíg sül a vízből és a cukorból szirupot készítünk. Ha megsült a kalácsunk a sziruppal többször átkenjük, hogy szép fénye legyen.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?