Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

25 dkg liszt
5 dkg rétesliszt
2 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
2 kk. só
2 ek. margarin
1 tojássárgája
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1,4 dl spenótpüré (ez megfelel egy 450 g-os fagyasztott püré 1/3-ának)
5 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj a forma kikenéséhez
2 dkg margarin a lekenéshez
2 ek. tej a lekenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszteket egy tálba szitáljuk.
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojássárgáját, a sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a spenótpürét.
Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet.
Jól összedolgozzuk.
Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7,5 cm) kikenünk olajjal.
Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.
A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

Egy nagyobb püspökkenyérformányi kalács (35*11*7,5 cm).

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető ebben a finomságban.
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!