Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoládés kalács

tojássárgája
4 dl tej
csipetnyi só
6 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
5 dkg friss élesztő
60 dkg liszt

A csokis krémhez:

25 dkg vaj/margarin
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

2 dl tejet meglangyosítotok, egy csipet cukrot keverek bele és felfuttatom benne az élesztőt. Egy nagy keverőtálba beleöntöm a lisztet, a maradék tejet és az élesztőset is, hozzáadom a sót, a tojássárgáját, a cukrot és az olajat. Megdagasztom, majd jól átgyúrom és hat egyforma cipóra osztom. 1 óráig kelesztem.
Közben a 25 dkg vajat kikeverem a kakaóval, vaníliás cukorral és a kristálycukorral.
A 6 db kis cipót egyenként hosszúkás, téglalap alakúra nyújtom, megkenem a kakaós krémmel feltekertem. A tekercseket hármasával összefonom és tepsibe fektetem. Még fél óráig pihentettem sütés előtt megkenem a tetejüket felvert tojással.

Tálalás

2 nagy kalács lesz az adagból.
Csokoládés kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!