Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás kenyér római tálban

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hagymás kenyér római tálban

30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
30 dkg búzaliszt
10 dkg hagyma
1 kocka élesztő
1 dl olaj
3 dl langyos víz
2 teáskanál só
1,5 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A római tálat és a tetejét hideg vízbe tesszük legalább 1 órára.

Elkészítés

A liszteket beleteszem a kelesztőtálba, a közepébe fészket csinálunk, beletesszük az élesztőt és rászórjuk a cukrot, kevés langyos tejet. Utána betakarjuk a liszttel és negyedórát letakarva pihentetjük, hogy felfusson az élesztő. Addig összevágjuk a hagymát/hagymákat és olajon megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. Amikor letelt a negyed óra, összekeverjük a tálban a liszteket az élesztővel, majd hozzáadjuk az olajat. A sót összekeverjük a langyos vízzel és azt is hozzáöntjük, elkeverjük. Utána hozzátesszük a kihűlt hagymát is és jól elkeverjük, majd újra letakarva fél órát kelesztjük.
Amikor letelt a fél óra, újra átdagasztjuk és utána formázzuk, majd betesszük a hideg vízből kivett, sütőpapírral bélelt római tálba és rátesszük a tetejét is.
Betesszük a hideg sütőbe a tálat, bekapcsoljuk a sütőt a legkisebb fokozatra és kb. 20 percet kelni hagyjuk. Utána bevagdossuk a kenyér tetejét, feltekerjük a sütőt 200-220 fokra és kb. 45-50 percig sütjük, majd levesszük a tetejét és a kenyér tetejét is megpirítjuk (kb. 15-20 perc).

Tálalás

kb. 1 kilós kenyér lesz belőle.

Alternatív elkészítés

A tészta állaga úgy lesz jó, ha elválik a kelesztőtál oldalától. Ha a fenti mennyiségek alapján nem ilyen tésztát kapunk, akkor több lisztet kell tennünk hozzá.
Nekem egy kicsit behorpadt a teteje, de ízre nagyon finom lett.
Hagymás kenyér római tálban Hagymás kenyér római tálban Hagymás kenyér római tálban Hagymás kenyér római tálban

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!