Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenyér

1 kg Nagyi titka kenyérliszt
5 dkg élesztő
1 dl langyos tej, kicsi cukorral
5 dl langyos víz
1 dl olíva olaj
2 lesimított kanál cukor
2 kanál só /több legyen mint a cukor/
1 mokkáskanál köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Átszitálom a lisztet, az 5 dl langyos vízből kiveszek
kb. egy 1 dl vizet és abban feloldom a 2 kanál sót.

Elkészítés

A lisztet átszitálva egy nagy tálba öntöm, közepébe mélyedést készítek, a liszt kupacra rászórom a cukrot a mélyedésbe a felfuttatott élesztőt az olajat, a köménymagot, és a langyos vizet. Összedolgozom, majd beleöntöm a maradék sós vizet, az egészet jól összedolgozom, majd tiszta konyharuhával letakarva 1/2 órára félreteszem kelni. Amikor megkelt 2 cipóra osztom. Kenyér formára igazítom, a tetejét bevágom sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Tetejét langyos tejjel megkenem, /magokkal meg lehet szórni/
10 perc pihenés után 180 fokra előmelegített sütőbe teszem /alsó felső melegítésre beállítva/ 45-50 percig sütöm. A sütőből kivéve azonnal tiszta konyharuhával letakarom, hogy lassan hűljön ki. Jó étvágyat hozzá.

Tálalás

2 db kb. 60 dk-os cipó

Alternatív elkészítés

Ha siet valaki lehet készíteni expressz élesztővel is.
Kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!