Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti cipó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti cipó

30 dkg kenyérliszt (BL80)
10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt
2 ek. búzacsíra (pehely)
2 tk. só
1 tk. méz
3 dl meleg víz
2 dkg friss élesztő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A meleg vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszteket és a búzacsírát a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és kidagasztjuk a tésztát. Hagyjuk fél órát kelni, majd átgyúrjuk, és kerek cipóvá formázzuk (egy kis tésztát előtte félreteszünk, ezzel díszítjük a tetejét fonattal, virággal vagy levelekkel)
Lisztezett tepsin hagyjuk 50 percet kelni, lehet jénaiban is sütni, ekkor jobban megtartja a formáját. Vízzel lekenjük a tetejét és a végén mikor kivesszük akkor is átkenjük hideg vízzel.
Előmelegített sütőben először 190 'C-on 20 percig majd 150 'C még 25-30 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Húsvéti cipó Húsvéti cipó Húsvéti cipó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!