Burgonyás kenyér
Hozzávalók
Burgonyás kenyér
Elkészítés
Elkészítés
Szóval egy tálba öntjük a burgonyát, rá a lisztet, olajat, sót, aszkorbinsavat és a langyos vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületen kenyeret formázunk belőle, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Letakarjuk, és ismét hagyjuk kb. 1 órát kelni. 200 fokra előmelegített sütőbe teszünk egy lábasba vizet, és így tesszük be a kenyeret és 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha az alja is pirult már. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és alaposan lespricceljük vízzel. Kell neki kb. 1 óra mire kihűl. Nem szabad hideg helyre tenni, szobahőmérsékleten kell kihűteni.
Alternatív elkészítés
Burgonyás kenyér
Hozzávalók
Burgonyás kenyér
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Szóval egy tálba öntjük a burgonyát, rá a lisztet, olajat, sót, aszkorbinsavat és a langyos vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, bedagasztjuk és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületen kenyeret formázunk belőle, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Letakarjuk, és ismét hagyjuk kb. 1 órát kelni. 200 fokra előmelegített sütőbe teszünk egy lábasba vizet, és így tesszük be a kenyeret és 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha az alja is pirult már. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és alaposan lespricceljük vízzel. Kell neki kb. 1 óra mire kihűl. Nem szabad hideg helyre tenni, szobahőmérsékleten kell kihűteni.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?