Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lángos, pizza vagy amit akartok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lángos, pizza vagy amit akartok

1 kg liszt
1 élesztő
1 pohár 20%-os tejföl,
1/2l tej
1 kiskanál só
egy pici cukor az élesztőhöz

Langalló:

1 pohár tejföl
bors
20 dkg császárszalonna
20 dkg vöröshagyma

Pizza, Töltike:

Tejföl,
fokhagyma,
ketchup,
oreganó
bors
sajt
feltét-sonka gomba stb...
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Élesztő felfuttatása

Elkészítés

Felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Kelesztjük, és amikor megkelt, akkor készíthetjük is belőle a finom: LÁNGOST- egyszerűen kisütöm bő zsiradékban.
LANGALLÓT -
Kizsírozok egy tepsit, majd ebbe téve - két gáztepsi mennyiségű tésztát - tetejét megkenem bőségesen tejföllel - lehet bele fokhagymát is reszelni-, vékonyra szeletelt hagymát és csíkokra- vagy kockákra vágott szalonnát teszek rá. Ízlés szerint sózom, borsozom. Sütőben 30-40 perc alatt megsütöm 200 fokon.
PIZZÁT- attól függően, hogy milyen vastagságúra szeretnénk a pizzát, kinyújtjuk. Mi két gáztepsit szoktunk, ekkor vastag tésztát kapunk. A tetejére fokhagymás tejföl, rá ketchupot, majd megszórjuk oreganóval, borssal, aztán jöhet a kreativitás ki, hogy szeretné, kukorica, szalámi, mozzarella, gomba, stb... Tetejére sajtot reszelünk. 180-190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süssük meg.
TÖLTIKE
Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra.
Kis köröket szaggatunk belőle. Megkenjük vízzel a széleit, megkenjük középen a fokhagymás tejföllel és a ketchuppal, rá oreganót, majd amivel szeretnénk, (sajt kukorica, szalámi, sonka, stb.) Ezután félbehajtjuk, és jól lenyomkodjuk a széleit, és kisütjük zsiradékban, vagy tepsibe téve 180-190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha ezek után maradna a tésztából, akkor kiolajozott zacsiba téve akár egy hétig is eláll a hűtőben:)
Jó étvágyat kívánok!

Tárolás

Ha nem kell az összes tészta, akkor egy hétig is eláll a hűtőben, csak kiolajozott zacsiba kell rakni.
Lángos, pizza vagy amit akartok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!