Lángos, pizza vagy amit akartok
Hozzávalók
Lángos, pizza vagy amit akartok
Langalló:
Pizza, Töltike:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
LANGALLÓT -
Kizsírozok egy tepsit, majd ebbe téve - két gáztepsi mennyiségű tésztát - tetejét megkenem bőségesen tejföllel - lehet bele fokhagymát is reszelni-, vékonyra szeletelt hagymát és csíkokra- vagy kockákra vágott szalonnát teszek rá. Ízlés szerint sózom, borsozom. Sütőben 30-40 perc alatt megsütöm 200 fokon.
PIZZÁT- attól függően, hogy milyen vastagságúra szeretnénk a pizzát, kinyújtjuk. Mi két gáztepsit szoktunk, ekkor vastag tésztát kapunk. A tetejére fokhagymás tejföl, rá ketchupot, majd megszórjuk oreganóval, borssal, aztán jöhet a kreativitás ki, hogy szeretné, kukorica, szalámi, mozzarella, gomba, stb... Tetejére sajtot reszelünk. 180-190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süssük meg.
TÖLTIKE
Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra.
Kis köröket szaggatunk belőle. Megkenjük vízzel a széleit, megkenjük középen a fokhagymás tejföllel és a ketchuppal, rá oreganót, majd amivel szeretnénk, (sajt kukorica, szalámi, sonka, stb.) Ezután félbehajtjuk, és jól lenyomkodjuk a széleit, és kisütjük zsiradékban, vagy tepsibe téve 180-190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha ezek után maradna a tésztából, akkor kiolajozott zacsiba téve akár egy hétig is eláll a hűtőben:)
Jó étvágyat kívánok!
Tárolás
Lángos, pizza vagy amit akartok
Hozzávalók
Lángos, pizza vagy amit akartok
Langalló:
Pizza, Töltike:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
LANGALLÓT -
Kizsírozok egy tepsit, majd ebbe téve - két gáztepsi mennyiségű tésztát - tetejét megkenem bőségesen tejföllel - lehet bele fokhagymát is reszelni-, vékonyra szeletelt hagymát és csíkokra- vagy kockákra vágott szalonnát teszek rá. Ízlés szerint sózom, borsozom. Sütőben 30-40 perc alatt megsütöm 200 fokon.
PIZZÁT- attól függően, hogy milyen vastagságúra szeretnénk a pizzát, kinyújtjuk. Mi két gáztepsit szoktunk, ekkor vastag tésztát kapunk. A tetejére fokhagymás tejföl, rá ketchupot, majd megszórjuk oreganóval, borssal, aztán jöhet a kreativitás ki, hogy szeretné, kukorica, szalámi, mozzarella, gomba, stb... Tetejére sajtot reszelünk. 180-190 fokos sütőben 30-40 perc alatt süssük meg.
TÖLTIKE
Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra.
Kis köröket szaggatunk belőle. Megkenjük vízzel a széleit, megkenjük középen a fokhagymás tejföllel és a ketchuppal, rá oreganót, majd amivel szeretnénk, (sajt kukorica, szalámi, sonka, stb.) Ezután félbehajtjuk, és jól lenyomkodjuk a széleit, és kisütjük zsiradékban, vagy tepsibe téve 180-190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha ezek után maradna a tésztából, akkor kiolajozott zacsiba téve akár egy hétig is eláll a hűtőben:)
Jó étvágyat kívánok!
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?