Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foszlós csíkos kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
0,7 dl langyos tej
1 kis pohár natúr joghurt (150 g)
csipet só
1 db tojás
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg puha vaj
2,5 dkg friss élesztő
1-2 evőkanál tej

A tetejére:

1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 teáskanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit dagasztó gépben dagasztom.
A lisztet összekeverem a sóval és cukorral.

Elkészítés

A puha vajat, a doboz joghurtot és a tojást beleteszem a gép üstjébe, ráöntöm a lisztes keveréket, melynek közepébe kis mélyedést csinálok, ebbe belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a tejet. Jó lágy tésztát kapok, ha nem elég lágy, akkor teszek még hozzá 1-2 evőkanál tejet, vagy ha picit ragacsos, akkor 1-2 evőkanál lisztet, attól függően, hogy mi kívánkozik még a tésztába, lényeg, hogy jó lágy, de ne ragacsos tészta legyen! Amikor a gép végzett a dagasztással, a kikapcsolt gépben 30-40 percig kelesztem a tésztát.

Elkészítés

2. Amikor megkelt, átgyúrom és két egyenlő részre osztom, az egyikbe belegyúrom a két evőkanál kakaóport és 1-2 evőkanál tejet is gyúrok hozzá, hogy megmaradjon a tészta ruganyossága (ne legyen kemény).
3. Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtom, majd egymásra illesztem a két kört és egyenlő háromszögekre vágom fel, melyeket a szélesebb részénél kezdve feltekerek, és kiflikké formázok.

Elkészítés

4. Sütőpapíros tepsire teszem és még kb. 15 percig hagyom kelni.
5. A tojássárgát, a tejet és a cukrot összekeverem, ezzel a keverékkel lekenem a kiflik tetejét, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 12-13 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)

Alternatív elkészítés

A jó keltészta titka a türelem ,a kelesztési idő betartása.
Foszlós csíkos kifli Foszlós csíkos kifli Foszlós csíkos kifli Foszlós csíkos kifli Foszlós csíkos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!