Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szilvalekváros bukta fahéjjal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szilvalekváros bukta fahéjjal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • sűrű, sütésálló szilvalekvár tetszés szerint
  • pár csepp Dr. Oetker Aroma rum
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Kenéshez

  • kb. 20 g margarin

Díszítéshez

  • porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírt módon a felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A szilvalekvárt ízlés szerint ízesítjük a rum aromával és az őrölt fahéjjal.

Tészta:
A kelt tésztát kitekerjük és nyolc egyforma méretű téglalapra vágjuk.A tölteléket a téglalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok rövidebb oldalait a lekvárra hajtjuk, majd a hosszabb oldal mentén feltekerjük. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek. Tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc

Díszítés: A buktákat porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!