Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós csiga

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg friss élesztő
10 dkg vaj
0,5 teáskanál só
2 evőkanál cukor
1 db tojás

Ezenkívül:

A dagasztás alatt még további 10-15 dkg lisztet vesz fel a tészta, ez lisztfüggő.

Töltelékhez:

10 dkg vaj
8 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tálba öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne.
A sütőt előmelegítjük 200°-ra.

Elkészítés

Felolvasztjuk a vajat majd azt is az élesztős tejhez adjuk. Keverjük bele a sót, cukrot és tojást. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát. Keverjük össze, majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk.
A vajat egy tálban kihabosítjuk, hozzáadjuk a kakaót és cukrot, majd jól elkeverjük, majd megkenjük vele a tésztát és jó szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin 20 percig pihentetjük. 10-15 percig sütjük.
Kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!