Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olajbogyós zsemlék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Olajbogyós zsemlék

500 g liszt
20 g friss élesztő
1 kk. cukor
1 kk. só
100 ml olíva olaj
275 ml víz
1 kk. ecet
1 kk. mediterrán fűszerkeverék
60 g aprított olajbogyó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk.
Az élesztőt a cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk.
A kimagolt olajbogyót felaprítjuk, annyi olíva olajat töltünk rá, hogy éppen ellepje.

Elkészítés

A felfuttatott élesztőt a liszttel, és a többi hozzávalóval (az olajbogyó kivételével) jól összedolgozzuk. Mikor a tészta leválik a kezünkről, hozzáadjuk az aprított olajbogyót és ezt is beledolgozzuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Miután megkelt, 50-60 g-os darabokra osztjuk, gombócokká formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (legalább két ujjnyi távolságot hagyunk közöttük).
Még félórát kelesztjük, vízzel lekenjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután megsült, ismét lekenjük vizes ecsettel, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

8 darab lett ebből az adagból.

Alternatív elkészítés

Megsüthetjük egyben is, olajbogyó helyett tehetünk bele apróra vágott hagymát, kolbászt stb.
Bármilyen formában nagyon finom.
Reggelire, sajt és paradicsom kíséretében tálaljuk.
Olajbogyós zsemlék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!