Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Olajbogyós zsemlék

Ibi53 receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/15403-ibi53
Olajbogyós zsemlék
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 20 g friss élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  • 100 ml olíva olaj
  • 275 ml víz
  • 1 kk. ecet
  • 1 kk. mediterrán fűszerkeverék
  • 60 g aprított olajbogyó
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk.
Az élesztőt a cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk.
A kimagolt olajbogyót felaprítjuk, annyi olíva olajat töltünk rá, hogy éppen ellepje.

A felfuttatott élesztőt a liszttel, és a többi hozzávalóval (az olajbogyó kivételével) jól összedolgozzuk. Mikor a tészta leválik a kezünkről, hozzáadjuk az aprított olajbogyót és ezt is beledolgozzuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Miután megkelt, 50-60 g-os darabokra osztjuk, gombócokká formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (legalább két ujjnyi távolságot hagyunk közöttük).
Még félórát kelesztjük, vízzel lekenjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután megsült, ismét lekenjük vizes ecsettel, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

8 darab lett ebből az adagból.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Megsüthetjük egyben is, olajbogyó helyett tehetünk bele apróra vágott hagymát, kolbászt stb.
Bármilyen formában nagyon finom.
Reggelire, sajt és paradicsom kíséretében tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!