Olajbogyós zsemlék
Hozzávalók
Olajbogyós zsemlék
Elkészítés
Előkészítés
Az élesztőt a cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk.
A kimagolt olajbogyót felaprítjuk, annyi olíva olajat töltünk rá, hogy éppen ellepje.
Elkészítés
Még félórát kelesztjük, vízzel lekenjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután megsült, ismét lekenjük vizes ecsettel, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bármilyen formában nagyon finom.
Reggelire, sajt és paradicsom kíséretében tálaljuk.
Olajbogyós zsemlék
Hozzávalók
Olajbogyós zsemlék
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az élesztőt a cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk.
A kimagolt olajbogyót felaprítjuk, annyi olíva olajat töltünk rá, hogy éppen ellepje.
Elkészítés
Még félórát kelesztjük, vízzel lekenjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután megsült, ismét lekenjük vizes ecsettel, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Bármilyen formában nagyon finom.
Reggelire, sajt és paradicsom kíséretében tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?