Gyors túrós pogácsa
Hozzávalók
Tészta:
Tetejére:
Elkészítés
Tészta:
Kivesszük a hűtőből és vékonyra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük a felvert tojással és ráhajtjuk a másik felét. 90 fokra elforgatjuk, megint kisodorjuk és megkenjük az egyik felét a felvert tojással, ráhajtjuk a másik felét, ezt még egyszer megismételjük. Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, kb.4 cm átmérőjű szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a magokkal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig pihen a pogácsa. Szép aranyszínűre sütjük.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Gyors túrós pogácsa
Hozzávalók
Tészta:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta:
Kivesszük a hűtőből és vékonyra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük a felvert tojással és ráhajtjuk a másik felét. 90 fokra elforgatjuk, megint kisodorjuk és megkenjük az egyik felét a felvert tojással, ráhajtjuk a másik felét, ezt még egyszer megismételjük. Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, kb.4 cm átmérőjű szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a magokkal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig pihen a pogácsa. Szép aranyszínűre sütjük.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?