Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szederlekvár almával, sztíviával

FogdMargó receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/5693-fogdmargo
Szederlekvár almával, sztíviával
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

A fekete szedret alaposan megmostam/több vízben, szűrőn át, folyóvízben/ utána turmixoltam, és szűrőn átnyomkodtam, pár csepp citromlével segítettem, hogy csak a mag maradjon a szűrőben. Mag nélkül mértem le, és hozzáadtam, az apró lyukú reszelőn lereszelt almát, 3-4 perc forrás után az alma is szétesett. Hozzátettem a vanília aromát, a gyömbér port, és a Sztíviás befőzőcukrot kb. 3 percig zubogva főztem, majd a nátrium benzoáttal kiöblített, szárazra csurgatott üvegekbe raktam. 5 percre fejre állítottam, és száraz dunsztba tettem, amit most szedtem csak ki. 4 db kis üveggel lett.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én már tavaly is raktam el szedret almával, csak nem Sztíviával. Az nekünk nagyon ízlett. Aki nem cukros, cukorral is elkészítheti.

Vélemények

burgereva

burgereva
2015.09.02. | 08:13

Köszönöm az útbaigazítást.
FogdMargó

FogdMargó
2015.08.28. | 21:47

Igen a Sztívia édesítőszer, növényi kivonatból, és cukorbetegek is fogyaszthatják.
burgereva

burgereva
2015.08.27. | 22:31

A Sztivia egy cukorpotló ??
Ezt kimondottan cukorbetegek használják ?
MARCSULA

MARCSULA
2015.08.19. | 10:25

Nagyon fincsi lehet!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!