Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szeder-Sárgabarack lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szeder-Sárgabarack lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 5 db 200 ml-es üveghez

A szeder lekvárhoz

A sárgabarack lekvárhoz

Elkészítés

Előkészítés

A szedret a szárától megtisztítjuk, megmossuk. Kimérünk 500 g-ot és pépesítjük. A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Kimérünk 500 g-ot, és pépesítjük.

Elkészítés

Szeder lekvár:
A szedret egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 35 percig hűlni hagyjuk.

Sárgabarack lekvár:
A sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért citromsavat és a befőzőcukrot, majd jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült szederlekvár tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk. Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a két réteg.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Fagyasztott szederrel is elkészíthetjük. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!