Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Őszibarack-szeder lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

  • 850 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 400 g szeder (előkészítve mérjük le)
  • 350 g cukor (gyümölcscukor, szorbit vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
  • 2 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Elkészítés

Elkészítés

A gyümölcsök felét pürésítjük, majd az egészet egy főzőedénybe tesszük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra forrásba hozzuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Előkészítés

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, magját eltávolítjuk, apróra vágjuk, és kimérünk 850 g-ot. A szedret óvatosan leöblítjük, és kimérünk 400 g-ot

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!