Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ananászos mangólekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 9 db 200 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés

Az ananászt meghámozzuk, a torzsát eltávolítjuk, majd apró kockára vágjuk. A mangót meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockára vágjuk. Az előírt mennyiségeket kimérjük.

Elkészítés

Egy főzőedényben a gyümölcsöket, fehérbort, citromsavat és a befőzőcukrot jól összekeverjük. Az egészet állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint a felforrt lekvárhoz 3 evőkanál Amaretto likőrt is adhatunk.

Alkoholmentes változathoz a fehérbor helyett használjunk almalevet.

A lekvár állagának ellenőrzéséhez, tegyünk egy kis tányérra 1-2 evőkanálnyit, majd hagyjuk kihűlni. Ha szilárdabb lekvárt szeretnénk, akkor adjunk 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat a forró masszához.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!