Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ananászlekvár vörös áfonyával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ananászlekvár vörös áfonyával
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

  • 800 g ananász (előkészítve mérjük le)
  • 150 g aszalt vörös áfonya (előkészítve mérjük le)
  • 300 ml narancslé (frissen facsart, vagy 100%-os)
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1

Elkészítés

Előkészítés

Az ananászt meghámozzuk, apróra vágjuk, és 800 g-ot kimérünk belőle. A vörös áfonyát apró darabokra vágjuk. Kimérünk 300 ml narancslevet.

Elkészítés

A gyümölcsöket és narancslevet egy főzőedénybe öntjük, és a befőzőcukorral alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!