Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Réteges egres-eperdzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 db 720 ml-es üveghez

  • 1000 g földieper (előkészítve mérjük le)
  • 1500 g egres (előkészítve mérjük le)
  • 2 narancs reszelt héja
  • 1000 g cukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, pürésítjük, és 1000 g-ot kimérünk belőle. Az egrest megmossuk, szárát eltávolítjuk, pürésítjük, és 1500 g-ot kimérünk belőle. A cukorból 500-500 g-ot kimérünk.

Elkészítés

Az epret és a narancshéj felét egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a két evőkanál cukorral elkevert, egyik tasak dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot (az 500 g-ból) is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, az üvegek feléig. Legalább 35 percig hagyjuk hűlni. Az egresdzsemet is elkészítjük a másik tasak dzsemfix-szel és 500 g cukorral az epernél leírtak szerint. A kész egresdzsemet óvatosan az üvegekben lévő eperdzsemre öntjük. Az üvegeket azonnal lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!