Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancslekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancslekvár

5 db narancs
10 dkg cukor
1 ek. őrölt fahéj
1 citrom leve
1 narancs lereszelt héja
3 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A narancsokat megmossuk, egynek a héját lereszeljük, a többit meghámozzuk, s feldaraboljuk.
Lábasba tesszük a cukorral, a fahéjjal és a vízzel együtt. Leturmixoljuk, s szirupos állagúra főzzük.
A tűzről levéve dzsemfixet keverünk bele.
Még forrón üvegekbe tesszük.
Vizes dunsztba tesszük, s hagyjuk kihűlni.

Alternatív elkészítés

Minimum 1 napnyi állási időre van szüksége, hogy teljesen kihűljön, ez idő alatt érdemes konyharuhával lefedni!
Narancslekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!