Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyelekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cseresznyelekvár

2 kg cseresznye
1 kg nádcukor vagy méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
Befőttes üvegek kiforrázása.

Elkészítés

A megmosott és kimagozott cseresznyét vágjuk apró darabokra vagy turmixoljuk le, majd, ha szükségét érezzük, keverjük össze a cukorral vagy mézzel. Állandó kevergetés mellett, kis lángon tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel.
Ha felforrt még 4-5 percig rotyogtassuk, végül töltsük bele az előzőleg kiforrázott üvegekbe. A befőttesüvegeket azonnal zárjuk le, majd öt percig fordítsuk fejtetőre.
Cseresznyelekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!