Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ribizli dzsem

gazdasszony receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/5476-gazdasszony
Ribizli dzsem
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek , Zselék

Hozzávalók

gazdasszony gazdasszony receptje

Elkészítés

Előkészítés

Ribizlit megmosni, szárától megtisztítani, összeturmixolni szitán átszűrni - mint amikor szörpöt készítünk bármilyen apró magvas gyümölcsből-.
A lekváros üvegeket mikróban kifertőtlenítjük.

A ribizli lét felfőzzük, hozzákeverjük a cukrot és a dzsemfixet. Forrón az üvegekbe töltjük.

Tálalás

5 db 2 dl-es lekváros üveg

Tárolás

Biztos, ami biztos fejre állítva tárolom, hűvös sötét helyen.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Aki nem idegenkedik a darabos lekvártól annak nem kell leturmixolni, hanem nyugodtan főzze föl a bogyókat -kis vizet aláöntve- bele a cukrot a dzsemfixet és kész.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!