Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Sárgabarack dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 m-es üveghez

  • 1,25 kg érett sárgabarack (előkészítve mérjük le)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • 350 g cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés

A barackokat megmossuk, jól lecsöpögtetjük, megfelezzük, kimagozzuk, kicsire vágjuk, megmérjük. Az előkészített barackokat egy edénybe tesszük. A már kimért cukorból 2 evőkanállal kiveszünk, és a dzsemfixszel elkeverjük, majd a barackhoz adjuk. Az elegyet nagy lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Ha forr, a maradék cukrot is hozzáadjuk, majd újra felforraljuk. 1 percig forraljuk, miközben állandóan keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet. Az üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 5 percig fejjel lefelé állni hagyjuk.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2013.07.04. | 16:50

Gyors és nagyon finom édesség:))
Nikol

Nikol
2012.07.09. | 20:43

Édes , gyümölcsös finomság :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!