Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlilekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

4,5 kg ribizli:

2 kg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A ribizlit megmosom.
Kézi passzírozóval lepasszírozom, kiválóan eltávolítja szárát és a magját.
Odateszem egy fazékba főni, addig főzőm ameddig felére befő. Ezután hozzáadom a cukrot és 25 -30 percet főzőm. Tisztára mosott kiforrázott üvegekbe töltöm. 5 percre fejre állítom az üveget, majd száraz dunsztba helyezem másnapig.

Alternatív elkészítés

Finom savanykás lekvár, linzeres sütikbe kiváló!

Személyes megjegyzés

Minden gyümölcsből lekvárt készítek, a család nálunk így szereti. Kiválóan alkalmas bármilyen sütemény töltésére. Nálunk vajas kenyérre kenve nagyon menő!
Ribizlilekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!