Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bodzsás szőlőzselé birsalmával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.xn--stnij-4ta2d.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bodzsás szőlőzselé birsalmával
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Zselék , Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 9 db 200 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés

A bodza virágát megmossuk, egy kuktában főzve kinyerjük a levét, majd a levéből 500 ml-t kimérünk. A birsalmát egy törlőkendővel átdörzsöljük, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szárát eltávolítjuk, kimagozzuk, és apró szeletekre vágjuk.

Elkészítés

A gyümölcslevet és birsalma darabokat egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és a masszát felforraljuk. Állandó kevergetés mellét 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Szőlőlé helyett fehérbort is használhatunk.

A birsalmát körtével is helyettesíthetjük. (A körtét meghámozzuk feldolgozás előtt.)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!